Voor Wie?

Beeldende therapie is voor alle leeftijdsgroepen, ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen. Het kan zijn dat je merkt dat je problemen hebt in je relatie met andere gezinsleden, op je werk of in je studie.
Het kan zijn dat je merkt dat je heel gespannen door het leven gaat en hier geen grip op kan krijgen. Om de een of andere reden loop je vast en lukt het niet meer om het zelf op te lossen.

DSC03472

Deze problemen kunnen de volgende klachten tot gevolg hebben:

  • Je vindt het moeilijk om emoties te verwoorden, veel verdriet of boosheid voelen, stemmingswisselingen of juist een heel afgesloten gevoel en er geen contact meer mee kunnen maken.
  • Je hebt vragen vragen rondom wie ben ik, je begrijpt jezelf niet en de ander ook niet.
  • Je bent angstig en vindt het samenwerken moeilijk.
  • Je hebt een negatief zelfbeeld, veel onzekerheid en spanningsklachten.
  • Het maken van keuzes en het nemen van beslissingen valt je vaak zwaar.
  • Je vindt het moeilijk om grenzen aan te geven of je hebt juist een enorme muur om jezelf heen gebouwd.
  • Je hebt slaapproblemen, concentratieproblemen en weinig energie.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn, bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen of verlieservaringen. De oorzaak van deze klachten kan in het hier en nu liggen en/of in het verleden. Ieder mens heeft een eigen verhaal en dit eigen verhaal is vaak een opeenstapeling van verschillende factoren die meespelen.

Wat kun je van beeldende therapie verwachten:

P1030232

Doordat in de beeldende therapie de gebieden voelen, denken en het doen (het handelen) aan bod komen op het moment dat je iets gaat maken, kom je weer in contact met je eigen gevoelens, je handelingen, je bedoelingen en je gedachtes.
Je gaat vaste patronen verkennen en herkennen waarmee je inzicht krijgt om nieuwe wegen in te slaan.